piątek, 9 listopada 2012

 










 Przepis na muffiny czekoladowe
Składniki:
1 i 3/4 szklanki mąki
proszek do pieczenia (2 łyżeczki)
szklanka mleka
jajko
2 łyżki kakao
szklanka czekoladowych groszków
3/4 szklanka cukru pudru
olej (ok. 1/3 szklanki)
pół łyżeczki sody
ekstrakt waniliowy (łyżeczka)
Sposób przygotowania:
Przygotuj dużą miskę lub inne naczynie i wsyp do niego mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, kakao, sodę i 3/4 czekoladowych groszków. Wszystkie płynne składniki zmieszaj osobno, a następnie połącz je z suchymi i wymieszaj. Wlej masę do foremek (ale nie do końca, wypełnij ok. 3/4) i posyp resztą groszków. Piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz